Emin Hitay’dan yöneticilerine 100’üncü yıl hediyesi

Necla DALAN
Necla DALAN Hikayeler&Liderler

Hepimiz için 2023 özel bir yıldı. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutladık. Holdinglerden bankalara telekom şirketlerinden oda ve derneklere her sektörden şirket ve kurum bu özel yıla yakışır etkinlikler, balolar, özel koleksiyonlar ve reklam filmleri hazırladı.

Hitay Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, 2024’ün ilk günlerinde yöneticilerine yaptığı jestle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını farklı bir şekilde kutladı ve kalıcı hale getirdi. Hitay, Darphane’de her birinin maliyeti 5 bin TL civarında olan 25 adet özel gümüş para bastırdı. Hitay, bu özel gümüş paraları holdingin üst düzey 25 yöneticisine yazdığı özel mektupla birlikte hediye etti.

Aziz Sancar’dan TOGG’a birçok sembol var

Hitay’ın bastırdığı özel gümüş paranın üzerinde 100’ün yıl logosunun yanı sıra Cumhuriyet tarihinde iz bırakan kişi ve eserler yer alıyor. Türk bayrağı, 2015 yılında Tomas Lindahl ve Paul L. Modrich ile birlikte DNA onarımına ilişkin çalışmaları nedeniyle Nobel Kimya Ödülü alan Profesör Aziz Sancar, Yerli otomobil TOGG, 1915 Çanakkale Köprüsü, kadın voleybol milli takımı, Hürkuş, Hürjet, 1975 yılında özel bir kanunla ilk ve tek Türkiye Cumhuriyeti Profesörü ünvanı verilen kimya mühendisi ve akademisyen Oktay Sinanoğlu gümüş paranın üzerinde kendisine yer bulan kişi ve eserlerden bazıları…

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar’a Selamlique geldi

Caroline Koç’un kurucusu olduğu Selamlique İstanbul, Koç’un deyimiyle Türk kahvesini koruyan ve yaşatan bir marka… 2009 yılında kurulan marka, Türkiye ve yurt dışında 15 mağaza ve satış noktasına sahip, 20’den fazla ülkeye de Türk kahvesi ihraç ediyor. Kanada, Almanya, Fransa, İran, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar, Selamlique İstanbul’un mağazasının bulunduğu ülkeler arasında… Harrods dahil birçok uluslarası zincir mağazada da ürünleri satılıyor.

Caroline Koç, kısa bir süre önce Galataport’un bloğuna verdiği demeçte “Yüksek kaliteli Türk kahvelerini üretip şık bir şekilde sunarak ve küresel ölçekte tanıtarak önemli bir başarı elde ettiğimize inanıyorum” dedi. Koç, yurt içi ve yurt dışı açılımlarına devam edeceklerini, hedeflerinin hem Türkiye hem küresel ölçekte satış noktalarının sayısını artırmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Selamlique İstanbul, geçen hafta Caroline Koç’un da katılımıyla İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Giden Yolcu Terminali’nde mağaza açtı. Kahvenin yanı sıra sandviç, kek ve tatlı gibi seçeneklerin sunulduğu Selamlique İstanbul Turkish Coffee Shop, TUM’un yönetim ve işletmesini üstlendiği alanda açılan 112’nci yeme içme ünitesi oldu.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar