Plastik sektörü duayeni Muammer Yüceler’i kaybetti
PAGEV’in Kurucu-Onursal Başkanı Muammer Yüceler, 97 yaşında yaşama veda etti. Yüceler'in cenazesi 26 Nisan Cumartesi günü, Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak namazın ardından defnedilecek.
Türk Plastik Sektörünün Duayeni Muammer Yüceler, yaşama veda etti. 97 yaşında hayatını kaybeden Yüceler, ekonomiye katkıları kadar topluma hizmetleri ve sivil toplum örgütlerinde aldığı öncü rol ile de öne çıktı. Ülkemizin marka sivil toplum örgütlerinden Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın (PAGEV), Kurucu-Onursal Başkanı olan Yüceler, iş tabanlı eğitim veren PAGEV meslek liselerinin kurulmasından, plastik sektörünün dünyaya açılmasını sağlayan uluslararası fuarcılığa kadar pek çok alanda plastik sektöründe ilklere imza atılmasında öncü rol aldı.
Türkiye’deki plastik endüstrisinin kurumsal yapıya kavuşmasını sağlayan PAGEV’in Kurucusu Yüceler hem şahsi hem de aile olarak endüstrinin gelişimine unutulmayacak katkılar sağladı. Yüceler’in yeri doldurulamayacak bir değer olduğunu söyleyen PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Kurucu, Onursal Başkanımız Muammer Yüceler’in vefatı hepimizi derinden üzdü, bizler için büyük bir kayıp. PAGEV başta olmak üzere imzasını attığı pek çok Sivil Toplum Örgütünde hepimize örnek olacak başarılı çalışmalar icra etti. Ondan çok şey öğrendik. Bizlere hep şöyle derdi: Eğer İş insanı, sadece para kazanmak için çalışıyorsa O kişi yarım insandır , ancak sosyal işlerle de uğraşıp topluma faydalı olursa o zaman tam insan olur…”
97 yıla pek çok başarı sığdırdı
1928 yılında Sürmene’de dünyaya gelen Muammer Yüceler, küçük yaşta babasını kaybedince ailesinin sorumluluğunu omuzlanarak erken yaşta ticaret hayatına atıldı. 1955 yılında İstanbul’a yerleşen Yüceler, Türkiye’de plastik sektörüne giren 17. sanayici oldu. Yücel İş Plastik Sanayi, Difaş Diş Fırça Sanayi ve Sataş A.Ş. gibi önemli şirketlerin kurucusu olan Yüceler, plastik ambalajdan laboratuvar malzemelerine kadar pek çok alanda üretim gerçekleştirdi. Başarılı sanayici olmanın ötesinde, topluma fayda sunan sosyal sorumluluk alanında da önemli izler bıraktı. 1971’de Sürmene Yardımlaşma Derneği’ni, 1979’da ise Sürmene Vakfı’nı kurarak memleketi Sürmene’nin kalkınmasında büyük rol oynadı. Eğitim alanında binlerce öğrenciye burs sağladı, İstanbul’da 100 dükkânlık bir iş merkezi inşa ettirdi. Ayrıca Sürmene’de zihinsel engelliler okulu, otel, spor tesisleri ve sosyal yaşam alanlarını ilçeye kazandırdı.
PAGEV’i kurarak sektörün önünü açtı
Türk Plastik Sektörünün lokomotif sivil toplum örgütü olan Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nı (PAGEV) kuran Muammer Yüceler,böylece plastik sektörünün gelişimini hızlandırdı. Öte yandan Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER),PAKOP ve GEPOSB gibi sektör STK’larının da kurucusu olan Yüceler, Türkiye’de bugün 6.500’ü aşkın firmaya ulaşan plastik sanayisinin kurumsal yapıya kavuşmasında aktif rol oynadı.
Muammer Yüceler’in cenazesi, 26 Nisan 2025 Cumartesi günü Ataköy 5. Kısım Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.