Piyasalarda gün sonunda altın, döviz fiyatları, borsa nasıl kapandı? Piyasalarda haftanın 3. işlem gününde BIST 100 endeksi, 0,66 puan azalarak 8.806,72 puandan kapandı. Standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 408 bin liraya çıktı.
Piyasalarda gün sonunda altın, döviz fiyatları, borsa nasıl kapandı?

Finans, bir toplumun ya da bir ülkenin para, mal ve hizmetlerinin değerini belirleyen, biriktirilen ve dağıtılan kaynaklarla ilgili olan bilim dalıdır. Finans, para birimlerinin değerini belirleyen faktörleri inceler ve bu değerlerin nasıl değiştiğini araştırır.

Faiz oranları, para birimlerinin değerini belirleyen en önemli faktördür ve faiz oranları yükseldikçe para birimlerinin değeri de yükselir.

Finans ayrıca, biriktirilen kaynakların nasıl dağıtılacağını inceler. Bu dağıtım işlemi, genellikle finansal piyasalar aracılığı ile gerçekleştirilir ve bu piyasalarda yatırım araçları alınıp satılır. Bu sayede, biriktirilen kaynaklar en verimli şekilde dağıtılabilir.

Son dakika finans haberleri, piyasalarda son durum, finans gündemi, finansal analizler ve piyasa yorumlarını ekonomim farkıyla takip edin.

Finansal konularda farkındalığın artması için finans haberlerini ve son dakika gelişmelerini tüm ayrıntılarıyla yayınlıyoruz.